Før du kan oprette indhold på siden, skal du være medlem af Dansk Dynamit. Det er gratis og hurtigt at oprette sig.

Seneste kommentarer

Primære faneblade

this title isn't used for some reason

Vidensdeling, netværk og inspiration til danske designere

Indlæg

Hvordan skaber man en bygning som både fungere som erhvervsbygning, skaber rum til parkeringsanlæg og samtidig sætter rammerne for aktivitet og grønne rum samt adgang for fodgængere og cyklister gennem byen?

Hvordan løser arkitekten opgaven med at tilføre en historisk bygning en moderne tilbygning uden at ødelægge eller forstyrre stedets fortælling og ånd?

Tag med når vi besøger en af havnens mest fremtrædende byggerier – Skuespilhuset - og møder Teknisk konsulent ved Det Kongelige Teater Søren Nylin og arkitekt MAA Henrik Schmidt fra Lundgaard & Tranberg.

Oplev en bygning som er skabt til fællesskab, når Dansk Arkitektur Center inviterer indenfor i Tietgenkollegiet til et besøg med arkitekt og beboere.

Hvordan skaber man en bygning som både fungere som erhvervsbygning, skaber rum til parkeringsanlæg og samtidig sætter rammerne for aktivitet og grønne rum samt adgang for fodgængere og cyklister gennem byen?

Det største anlægsprojekt I København siden Christian den 4.’s tid er i fuld gang i hele byen. Metroselskabet er i gang med at bygge Cityringen, der vil få 17 nye stationer. Du kender de mange grønne byggehegn, men hvad sker der egentlig bag hegnene? Tag med på den kommende På stedet-tur og bliv klogere.

Kom og hør om mikroboliger, byliv og boformer i både Tokyo og København, når den unge dansk-japanske tegnestue KATOxVictoria giver en talk i den aktuelle udstilling om japanske Atelier Bow-Wow – og samtidig afslører vinderen af Instagram-konkurrencen #micropenhagen.

Tænker du over, hvilken rolle arkitekturen spiller i film? Bliv klogere på relationen mellem film og arkitektur, når Dansk Arkitektur Center viser Andrei Tarkovskys "Nostalghia".

I udstillingen med japanske Atelier Bow-Wow viser Dansk Arkitektur Center i sommeren 2014, hvordan vi kan bo tættere, sjovere og mere socialt i fremtidens bæredygtige byer.

Tænker du over, hvilken rolle arkitekturen spiller i film? I gyserfilm kan arkitekturen ligefrem spille en hovedrolle. Bliv klogere på relationen mellem film og arkitektur, når Dansk Arkitektur Center viser Alfred Hitchcocks Rear Window.

Hvordan kan man bruge arkitektonisk billedsprog til at skabe følelsesmæssige tilstande på film? I spillefilm spiller arkitekturen og skildringen af landskabet og rummet en vigtig rolle. Og i gyserfilm er det særlig udtalt.

Måske kender du udtrykket: At have det som blommen i et æg?

Og hvorfor er ægget en fantastisk konstruktion?

København vil være verdens første CO2-neutrale hovedstad. Tag med på gåtur og få historien om det indre grønne København og se og hør om eksempler på klimatilpasning, energirenovering og grønne byrum.

"To copenhagenize" siger de ude i verden, når de skal beskrive Københavns særlige cykelkultur. Hop på cyklen og oplev selv hvorfor, når vi kommer forbi nye byrum og smarte cykelløsninger.

Tag familien med til Dansk Arkitektur Center, bliv klogere på hvad arkitektur er, og byg din egen påske arkitekturmodel i dagens workshop.

Måske kender du udtrykket: At have det som blommen i et æg? Og hvorfor er ægget en fantastisk konstruktion?

Sider