Før du kan oprette indhold på siden, skal du være medlem af Dansk Dynamit. Det er gratis og hurtigt at oprette sig.

Seneste kommentarer

Primære faneblade

this title isn't used for some reason

Vidensdeling, netværk og inspiration til danske designere

Indlæg

På en række udvalgte onsdage inviterer vi til DAC Midweek. Bræk ugen over, stil ind på det dagsaktuelle og mød din by! Midtpunktet er aftenens talkshow, hvor kreative, intelligente og spændende mennesker vender og drejer et aktuelt emne og sætter ord på, hvordan det kommer til udtryk i byen og arkitekturen. Første DAC Midweek lanceres d. 25.

De hyppigere og heftigere regnskyl vi oplever i Danmark stiller nye, større krav til håndteringen af regnvandet. Tilpasningen af eksisterende såvel som nye systemer, før, under og mellem skybruddene, er en opgave for både forsyningsselskab og kommune og involverer mange flere aktører i byens rum.

Nørreport station er med sine 250.000 daglige passagerer Københavns travleste trafikknudepunkt. Stationen har været under en omfattende og ambitiøs omdannelse, og står nu færdig. Tag med og bliv vist rundt af arkitekt og projektchef Thomas Krarup fra COBE, der står bag projektet.

De hyppigere og heftigere regnskyl vi oplever i Danmark stiller nye, større krav til håndteringen af regnvandet. Tilpasningen af eksisterende såvel som nye systemer, før, under og mellem skybruddene, er en opgave for både forsyningsselskab og kommune og involverer mange flere aktører i byens rum.

Nu har du og dine kolleger muligheden for at komme helt tæt på Københavns Klimatilpasningsstrategi, når vi med projektchef i Københavns Kommune, Jan Rasmussen, tager rundt til et udvalg af klimatilpasningsprojekter i København.

Esbensen Ingeniører inviterer bag facaden og udfordrer, hvordan fremtiden skal tænkes og bygges bæredygtigt. Viceadministrerende direktør, Peter Juhl Thorseng vil fortælle om virksomhedens forskellige projekter og om de mest anvendte principper inden for bæredygtighed.

Udstillingen 'Rebuild by Design' giver et internationalt perspektiv på spørgsmålet omkring hvordan vi skal klimatilpasse vores byer.

Vandet kommer nu tilbage i det 4.320 kvadratmeter store vandreservoir Cisternerne dybt under Søndermarken.

På denne tur kan du opleve en række af de tiltag som bidrager til at København kan blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Oplev bl.a. Sankt Annæ Plads, Sølvgade skole og Ny Nørreport Station. Bæredygtig Indre By sætter ord og eksempler på hvordan København bliver klar til fremtidens klimaudfordringer.

Tag hul på det nye år med åbningen af udstillingen: 'Regnen kommer - hvordan klimatilpasning giver os bedre byer'. Udstillingen går tæt på, hvordan vi på nye måder kan gøre vores byer klar til fremtidens vejr.

Kom til åbning af udstillingen Mind the Earth i Dansk Arkitektur Center d. 20. november kl. 16-18. Udstillingen 'Mind the Earth' viser klodens forandring gennem udvalgte fotos fra Google Earth, der bringer erkendelser af, hvor mangfoldig, modstandsdygtig, men også sårbar vores klode er.

Program

Hør Malene Freudendal-Pedersen fra Roskilde Universitets Center og Esben Danielsen fra Orange Innovation i en double-up forelæsning om urban aktivisme og urban kreativitet. Hvem bestemmer hvad der skal ske i byens rum? Og hvordan kan du selv sætte dit præg?

Kom i Dansk Arkitektur Center og mød Kim Dircknick-Holmfeld, kendt som arkitektur-forfatter og bl.a. også som tidligere direktør for Arkitektens Forlag, der netop har udgivet en ny bog om Dansk Landskabsarkitektur gennem de sidste 5 år.

Kommunernes rolle i borgerinvolvering er afgørende for gode processer, der tilgodeser de forskellige aktørers behov og ønsker. Hvordan kan proaktiv borgerinvolvering styrkes i kommunerne – og hvilke ressourcer og redskaber skal der til?

Hegnene omkring Metro Cityringens 21 byggepladser bliver alle brugt til kunst, installationer eller skæve og finurlige kommentarer til det lokalmiljø, hvor byggepladsen befinder sig. Hvert år nomineres et udvalg af Byens Hegn. Nu har du chancen for at komme med ud at se alle de nominerede projekter, inden du afgiver din stemme. Det foregår den 29. oktober.

Sider