Før du kan oprette indhold på siden, skal du være medlem af Dansk Dynamit. Det er gratis og hurtigt at oprette sig.

Seneste kommentarer

Primære faneblade

this title isn't used for some reason

Vidensdeling, netværk og inspiration til danske designere

Indlæg

Dansk Arkitektur Center og Dansk Design Center introducerer en ny fælles række faglige morgen- og eftermiddagsmøder, der sætter aktuelle temaer indenfor design-, byggeri og byudvikling til debat. Dette arrangement handler om fremtidens produktionsprocesser.

Vi byder velkommen til DAC Midweek #2 den 3. juni under titlen ’Når et samfund rives itu’. Mød generaldirektør Anders Ladekarl fra Røde Kors, journalist Thomas Ubbesen, dokumentarfotograf Nikolaj Møller og næstformand Anton Rysling fra Arkitekter uden grænser og arkitekturanmelder Kristoffer Weiss.

Der har de seneste måneder været en livlig debat om Planloven. Anført af en række jyske borgmestre har loven bl.a. været under beskydning for at begrænse mulighederne for vækst og for at bidrage til en udvikling hvor mere og flere centraliseres omkring de større byer.

Værkstedet handler om alt det, vi selv som borgere kan være med til at forandre. Projekter, der startede med én borgers undren, nysgerrighed eller lyst til selv at gøre noget - og har udviklet sig til små folkebevægelser, bæredygtige socialøkonomiske virksomheder eller helt konkrete løsninger på noget, der tidligere var uoverskuelige samfundsudfordringer.

u har måske en forestilling om, hvad dit lokaludvalg laver i din bydel? Måske har du også en god idé til et initiativ der kan gavne dit lokalområde? Denne eftermiddag rykker Christianhavn Lokaludvalg ind i udstillingen "Fællesskab din by" og fortæller om Christianshavnerpuljen.

På en række udvalgte onsdage inviterer vi til DAC Midweek. Bræk ugen over, stil ind på det dagsaktuelle og mød din by! Midtpunktet er aftenens talkshow, hvor kreative, intelligente og spændende mennesker vender og drejer et aktuelt emne og sætter ord på, hvordan det kommer til udtryk i byen og arkitekturen. Første DAC Midweek lanceres d. 25.

De hyppigere og heftigere regnskyl vi oplever i Danmark stiller nye, større krav til håndteringen af regnvandet. Tilpasningen af eksisterende såvel som nye systemer, før, under og mellem skybruddene, er en opgave for både forsyningsselskab og kommune og involverer mange flere aktører i byens rum.

Nørreport station er med sine 250.000 daglige passagerer Københavns travleste trafikknudepunkt. Stationen har været under en omfattende og ambitiøs omdannelse, og står nu færdig. Tag med og bliv vist rundt af arkitekt og projektchef Thomas Krarup fra COBE, der står bag projektet.

De hyppigere og heftigere regnskyl vi oplever i Danmark stiller nye, større krav til håndteringen af regnvandet. Tilpasningen af eksisterende såvel som nye systemer, før, under og mellem skybruddene, er en opgave for både forsyningsselskab og kommune og involverer mange flere aktører i byens rum.

Nu har du og dine kolleger muligheden for at komme helt tæt på Københavns Klimatilpasningsstrategi, når vi med projektchef i Københavns Kommune, Jan Rasmussen, tager rundt til et udvalg af klimatilpasningsprojekter i København.

Esbensen Ingeniører inviterer bag facaden og udfordrer, hvordan fremtiden skal tænkes og bygges bæredygtigt. Viceadministrerende direktør, Peter Juhl Thorseng vil fortælle om virksomhedens forskellige projekter og om de mest anvendte principper inden for bæredygtighed.

Udstillingen 'Rebuild by Design' giver et internationalt perspektiv på spørgsmålet omkring hvordan vi skal klimatilpasse vores byer.

Vandet kommer nu tilbage i det 4.320 kvadratmeter store vandreservoir Cisternerne dybt under Søndermarken.

På denne tur kan du opleve en række af de tiltag som bidrager til at København kan blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Oplev bl.a. Sankt Annæ Plads, Sølvgade skole og Ny Nørreport Station. Bæredygtig Indre By sætter ord og eksempler på hvordan København bliver klar til fremtidens klimaudfordringer.

Tag hul på det nye år med åbningen af udstillingen: 'Regnen kommer - hvordan klimatilpasning giver os bedre byer'. Udstillingen går tæt på, hvordan vi på nye måder kan gøre vores byer klar til fremtidens vejr.

Sider