Før du kan oprette indhold på siden, skal du være medlem af Dansk Dynamit. Det er gratis og hurtigt at oprette sig.

Seneste kommentarer

Fremtidens Arkitektur Uddannelse i København

The Architectural Review har skrevet en spændende lille artikel omkring fremtiden for KADK set oven på den forstående struktur reform. Artiklen behandler også ønsket om diversitet som har været del en af elev representationens kritik af den ny struktur.

Læs artiklen her:
http://www.architectural-review.com/reviews/pedagogy-kadk-copenhagen/864...

Lynges billede

Kommentarer

Battins billede
Battin

Spændende læsning, efter verdens længste oprettelsesformular hos Architectural Review.

Jeg forstår frustrationerne fra professorerne, men er det på nuværende tidspunkt ikke så rodet med de afdelinger, at ikke engang eleverne og professorerne selv kender forskel?

Jeg tror det største problem med KADK er at man i stor grad betragter design og arkitektur som det pureste kunst, men i realiteten er dette en illusion som kun professorer og elever deler. Man uddanner desværre folk ud i arbejdsløshed - et spild af tid og penge. Det er ikke alle designere, som kan tage afgang og forvente at blive den næste Issey Miyake, Dieter Rams eller Massimo Vignelli. Der er heller ikke arbejde til 144 Bjarke Ingels, David Chipperfields eller Zaha Hadids hvert år på trods af bl.a. Carsten Thau ihærdigt forsøger at overbevise den danske presse om dette. Et af de mest interessante indskud i debatten kom fra Mette Carstad fra Arkitektforbundet, som i denne P1 debat udtalte:

- Man har haft så travlt med at fastholde at arkitektur er kunst og ikke også er et erhverv, hvor man skal holde en økonomi, en tidsplan og kende en hel masse til byggeteknik - og det er meget uheldigt.

Et faktum, som også bakkes op af ledighedstallene fra KADK:
https://dl.dropbox.com/u/2535304/kadkstats.png
Kilde

Ifølge Wikipedia ender kun ca. 30% af alle arkitektuddannede med rent faktisk at arbejde som arkitekt (desværre ingen kildehenvisning på hvor dette tal stammer fra). Hvis det tal er korrekt, så tror jeg hele uddannelsen burde tages op til evaluering. Måske er der slet ikke jobs til så mange arkitekter per år, ligesom der ikke er jobs til flere hundrede instruktører eller skuespillere hvert år.

(Det skal siges at Designskolen har samme problem, og kritikken ikke udelukkende går på Arkitektskolen)