Før du kan oprette indhold på siden, skal du være medlem af Dansk Dynamit. Det er gratis og hurtigt at oprette sig.

Seneste kommentarer

The Human Scale, dokumentar film

The Human Scale er en ny dansk produceret dokumentar film, som kan ses i udvalgte biografer fra i dag og en uges tid frem. Filmen udforsker, hvad der sker, hvis vi sætter mennesket i centrum, når vi planlægger vores byer med udgangspunkt i de tanker den verdenskendte danske arkitekt Jan Gehl har gjort sig.

"Idag lever 50% af verdens befolkning i byer. Dette antal forventes at stige til 80% inden 2050. Megabyer er både fortryllende og skræmmende. Men hvordan planlægger vi disse byer, så de tager hensyn til menneskets behov?"

Instruktør Andreas M. Dalsgaard har tidligere lavet dokumentarfilmene “Bogota Change” og “Afghan Muscles”.

Besøg www.thehumanscale.dk for trailer og fremvisningssteder og -datoer.

Bo Pees billede

Kommentarer

Lynges billede
Lynge

det ser meget lovende ud.
Jeg forstår bare ikke hvorfor de har carstet ham der læger voice over på i traileren - alene hans helt enormt dårlige engelsk aka Denglish har delvist skræmt mig væk fra at se den, kan man holde ud til at høre ham snakke i 77 min.? jeg tror det ikke.

Martin Højer Kofods billede
Martin Højer Kofod

Hehe, jeg synes også voice-overen tog lidt for meget af min opmærksomhed.

Går den kun t.o.m d. 27. feb – også i Vester Vov Vov?

Og er der nogen der har set den, som ved om man man kan tage arkitekt venner med ind og se den, eller er den mest for os andre som ikke arbejder med det professionelt?

Martin Højer Kofods billede
Martin Højer Kofod

Nu har jeg set den. Den var som jeg havde forventet. Meget dokumenterende, og ikke så analyserende, og nørdet. Jeg kunne godt havde håbet på, at den blev lidt mere teknisk og faglig, men den var nu stadig god.

Det var spændende at se forskellige storbyer rundt omkring i verden, side by side. Og det er tankevækkende at se hvordan samme 'fejl' kan gentage sig adskillige steder, selvom vi snakker forskellige perioder. Dvs. at man har haft muligheden for at lære af fortiden og omverdenen. Men så kommer der diverse presserende faktorer i spil, som tid, penge og bureakrati, og så kører det alligevel af sporet.

Mht. voice-overen, så var den i filmen på dansk, så det var rart. Til gengæld snakkede Jan Gehl ret flot Danglish :)

Bo Pees billede
Bo Pee

Tak for mini review Martin!
Får den vist ikke set i bio i denne omgang. Håber at fange den på DR2 en dag.